یک متخصص پوست و مو تماس پوستی را عامل انتقال ویروس تبخال دانست و گفت: ویروس تبخال هیچگاه از بدن خارج نمیشود و در زمانهای مختلف عود میکند.
به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] ، غلامحسین غفارپور، متخصص پوست و مو در گفتوگو با فارس درباره تبخال گفت: تبخال یک بیماری ویروسی است که از طریق تماس پوستی منتقل میشود و تقریباً غالب افراد جامعه به نحوی به این بیماری مبتلا هستند.
وی تصریح کرد: ویروس تبخال دارای دو تیپ است که تیپ اول معمولاً در صورت و کنار لبها ایجاد میشود و از طریق بوسیدن، معانقه یا در ورزشکاران برخی رشتههای ورزشی مانند کُشتی به علت تماس پوست زیاد منتقل میشود و معمولاً ضایعات این بیماری به شکل جوشهای تاولی کوچک قرمز رنگ است که به صورت چندتایی بر روی پوست و در کنار هم قرار میگیرند که معمولاً ظرف 2 هفته بهبود پیدا میکنند.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: این ویروس به طور نهفته در غدد اعصابی بدن بر جای میماند و هر گاه فرد دچار استرس و هیجانات شدید شود ویروس از حالت نهفته در غدد اعصابی در مسیر عصب خارج شده و جوشهای تاولی کوچک در مناطق قبلی ایجاد میشود و باز هم 1 تا 2 هفته بعد از بین میرود و باز هم این دور تسلسل ادامه پیدا میکند؛ پس این ویروس هیچگاه از بدن خارج نمیشود.
غفارپور تصریح کرد: تعداد حملات تبخال تیپ 1 که بیشتر در صورت ایجاد میشود سالی بیش از 1 یا 2 بار بیشتر روی نمیدهد.
وی افزود: ویروس تیپ 2 نیز معمولاً از طریق تماس جنسی منتقل میشود و خشونت زیادتری دارد و تعداد دفعات بروزش بیشتر است یعنی کسی که در منطقه تناسلی دچار تبخال میشود 8 تا 12 بار در سال دچار این عارضه شود.
این متخصص پوست و مو گفت: در این موارد برای ساکت کردن بیماری میتوان از برخی داروها با تجویز پزشک استفاده کرد که مقدار مصرف و طول درمان آن با توجه به شرایط فرد و تشخیص پزشک متفاوت است که در پایان طول درمان از شدت و دفعات کمتری برخوردار خواهد شد.
غفار پور تأکید کرد: با توجه به نکات گفته شده میتوان این گونه نتیجه گیری کرد که تبخال قابل درمان نیست و تنها میتوان به نحوی آنرا تا حدی کنترل کرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی تبخال حالت عودکننده دارد ممکن است میکروبهای دیگر نیز با این زخمها ترکیب شوند که به عوارضی روی پوست منجر شود ضمن اینکه عود مکرر تبخال روی پوست باعث ایجاد جوشگاه و در نهایت باقیماندن اثر میشود.
این متخصص پوست و مو افزود: در جوامع شلوغ و محیطهای ورزشی که تماس پوستی نزدیک با یکدیگر دارند حتماً شیوع بیشتری خواهد داشت.
غفارپور مراجعه به پزشک در صورت بروز تبخال برای اولین بار را مهم ارزیابی و تصریح کرد: اگر مریض برای اولین بار به تبخال مبتلا شود در صورت مراجعه به پزشک و استفاده از داروهایی خاص از بروز دفعات و شدت تبخال زدن تا حدی جلوگیری میشود.
به کمال عجز گفتم : که به لب رسيد جانم
به غرور و ناز گفتي : تو مگر هنوز هستي؟!
بعداز اين لطفي ندارد حکـمراني بر دلم
شهر ويـران گشته فرماندار مي خواهد چه کار . . .