نمایش نتایج: از 1 به 3 از 3

موضوع: سونوگرافی های لازم در دوران بارداری

  1. #1
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض سونوگرافی های لازم در دوران بارداری



    معمولا تصور رایج این است که سونوگرافی وقتی لازم می شود که مشکلی پیش آید یا بارداری رخ دهد، اما برای این که بتوان بارداری بی خطر و سالمی را سپری کرد، سونوگرافی هایی پیش و در طول دوران بارداری پشنهاد می شود.البته گاه برای مادر و جنین شرایطی به وجود می آید که نوع سونوگرافی تغییر می کند.
    هر خانمی پیش از اقدام به بارداری، باید یک سونوگرافی از رحم و تخمدان ها داشته باشد تا از وضع سیستم باروری خود مطلع شود. این سونوگرافی به پزشک درباره سالم بودن رحم (از نظر ناهنجاری ها)، وجود فیبروم ها یا پولیپ، کیست های تخمدانی و بسیاری از مشکلات رحمی کمک می کند. همچنین با این عمل می توان زمان تخمک گذاری را هم مشخص کرد. بخصوص در زنانی که دوره های عادت ماهانه نامنظم دارند یا دچار ناباروری هستند. تعداد فولیکول، اندازه آن و زمان دقیق تخمک گذاری در روزهای ۱۲ تا ۱۶ سیکل بررسی می شود.

    چند سونوگرافی؟

    اگر یک زن باردار، دوره حاملگی بدون مشکلی را سپری کند، لازم است تا پایان این دوره چهار سونوگرافی در دست داشته باشد.

    سونوگرافی اول: در سونوگرافی اول حتما باید قلب جنین را رویت کنیم. با سونو گرافی ترانس واژینال می توان در چهارونیم هفته بعد از اولین روز آخرین قاعدگی قلب جنین را پیدا کنیم، ولی با سونوگرافی که از سطح شکم انجام می شود حول و حوش هفته پنج و نیم و حداکثر تا هفته هفت بارداری می توان قلب رویان را دید. این سونوگرافی طول دهانه رحم را نیز مشخص می کند و علاوه بر قلب جنین، سالم بودن رویان را هم گزارش می کند. پس توصیه می شود، همه مادران باردار در هفته پنجم بارداری (بعد از اولین روز آخرین قاعدگی) سونوگرافی داشته باشند.

    (سونوگرافی ترانس واژینال از فاصله نزدیک تری به قلب و رشد جنین نگاه می کند، نسبت به سونوگرافی شکمی در اولویت است، اما یک سونوگرافیست حرفه ای از روی شکم هم می تواند وضع جنین را گزارش دهد)


    سونوگرافی دوم: خوشبختانه در سونوگرافی پیشرفته امروزی، برخی از آنومالی ها را تشخیص می دهیم مثلا ضخامت پشت گردن اندازه گرفته می شود که اصطلاحا به آن.ان.تی می گوییم. (هفته ۱۲ تا ۱۵) معیار ها و استانداردهایی وجود دارد که براساس آن می توان حدس زد که اختلال کروموزومی مانند نشانگان داون وجود دارد. البته این قطعی نیست و مراحل دیگری برای اثبات این ناهنجاری لازم است. ظهور و تکامل استخوان بینی جنین نیز در این مرحله است. سونوگرافی دوم بهتر است در هفته ۱۲ تا ۱۵ انجام شود.

    سونوگرافی سوم: زنان بارداری که به سونوگرافی دسترسی دارند و پیگیر هم هستند، بهتر است بعد از هفته ۱۶ یک سونوگرافی برای تشخیص ناهنجاری های جنین انجام دهند. چون رویت اندام های کوچک جنین در این زمان بهتر میسر است. در هفته های ۱۶ تا ۱۹ جنسیت، دست و پا، تعداد انگشتان، صورت، وضع لب ها، گوش، چشم، دیافراگم، ستون فقرات، کلیه ها، مثانه و معده پر از مایع و چهار حفره ای بودن قلب بررسی می شود. اگر خانواده ای یک کودک با ناهنجاری قلبی یا سایر ناهنجاری ها را دارند، باید این موضوع را به پزشک رادیولوژیست اطلاع دهند تا مادر به یک سونوگرافیست اکولوژیست مربوط به قلب ارجاع داده شود تا به شکل خیلی دقیق تری جنین بررسی شود. جنسیت جنین بستگی به موقعیت قرارگیری جنین در رحم دارد، اگر وضع قرارگیری مناسب باشد، می توان براحتی جنسیت را مشخص کرد.

    سونوگرافی چهارم: تا ۲۰ هفتگی، وزن جنین اهمیتی ندارد. چون تا این هفته، وزن چندانی نمی گیرد. ولی بعد از سه ماهه دوم و در پی سه ماهه سوم، بخصوص نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزن گیری جنین است. سونوگرافی ۲۸ هفته پایه، برای وزن جنین وجود دارد که از روی منحنی های استاندارد وزن ایده آل (با توجه به هفته) اندازه گیری می شود. دور سر، طول استخوان ران، بای پاریتال و دور شکم اندازه گرفته شده، روی منحنی قرار می گیرد و وزن جنین تخمین زده می شود.
    سونوگرافی داپلر، چه وقت؟

    بعضی اوقات بخصوص بعد از هفته سی ام بارداری، مطابقتی بین سونوگرافی و سن جنین از روی اولین روز آخرین قاعدگی دیده نمی شود و بیش از دو هفته تفاوت وجود دارد. در نتیجه این احتمال پیش می آید که رشد جنین کافی نیست. اینجاست که سونوگرافی باید خون رسانی به جنین را بسنجد و از نوع دیگری از سونوگرافی با نام کالر داپلر استفاده می شود. مقاومت جریان خون، حجم جریان خون جفت، مقاومت جریان مغز جنین، اندازه گیری و با معیارهای به دست آمده، نتیجه گرفته می شود که خون رسانی کافی است یا خیر؟ این سونوگرافی بعد از ۲۸ هفتگی ارزش دارد و زودتر از این نباید انجام شود.

    سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی

    این نوع از سونوگرافی امروزه بسیار رایج شده است. هزینه زیادی دارد و سازمان های بیمه گر هم هزینه آن را پرداخت نمی کنند. سونوگرافی سه بعدی، سونوگرافی سیاه و سفید در مقاطع متوالی است که دستگاه مقاطع را پشت سر هم می چیند و تصویری ارائه می دهد که علاوه بر طول و عرض،عمق هم دارد. اسکن اندام می تواند به شکل دستی و از سوی سونوگرافیست یا با دستگاه های جدیدتر، توسط پروپ دستگاه صورت گیرد و تصویر سه بعدی ارائه دهد. در سونوگرافی چهار بعدی، بعد زمان به آن اضافه می شود. سرعت سه بعدی بالا می رود و قطعات تصویر سریع روی هم قرار می گیرند و حرکات جنین مثل باز و بسته کردن دهان و حرکت دادن دست ها و پاها کاملا دیده می شود. سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی برای همه لازم نیست. معمولا برای دیدن بافت نرم استفاده می شود تا سطح بدن وشکل بدن جنین دیده شود. این کار برای خانواده ها جذابیت دارد و بیشتر خود درخواست چنین سونوگرافی را می دهند. این سونوگرافی ضرری برای جنین ندارد. قبلا معتقد بودند فرستادن امواج بیشتر باعث گرم شدن مایع اطراف جنین می شود. ولی پزشک رادیولوژیست پروپ را زیاد روی اندام خاص نگه نمی دارد پس تئوری گرم شدن مایع هم منتفی می شود.

    بیوفیزیکال تست برای همه لازم نیست

    گاهی مادر اطلاعی درباره اولین روز آخرین قاعدگی یا سونوگرافی از اوایل بارداری در دسترس ندارد یا آبریزش داشته و احتمال می رود خطری جنین را تهدید کند، یا احتمال زایمان زودرس یا زایمان طول کشیده وجود دارد.برای مونیتور دقیق جنین بررسی بیوفیزیکال پروفایل انجام می دهیم و پنج مورد در این سونوگرافی اندازه گرفته می شود و با استانداردهایی که داریم مطابقت داده شده و به آن امتیاز می دهیم. متخصص زنان تصمیم نهایی را می گیرد که آیا جنین تحت فشار است و زایمان باید سریع تر صورت گیرد یا ادامه بارداری خطری برای جنین ندارد. بیوفیزیکال پروفایل ممکن است در سه روز متوالی انجام شود تا مقایسه ای با روزهای قبل شود.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    تاریخ عضویت
    Always
    محل سکونت
    Advertising world
    نوشته ها
    Many

     

    حرز امام جواد

     

  3. #2
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض سونوگرافی ان تی چیست؟






    بارداری و زایمان علائم بارداری علائم زایمان - سونوگرافی ان تی چیست؟

    سونوگرافی ان تی چیست؟

    امروزه بسیاری از افراد درباره سونوگرافی و کاربردهای آن کم و بیش اطلاعاتی دارند . اما شاید تنها گروهی از مادران باردار و خانواده هایشان با سونوگرافی به نام NT آشنایی داشته باشند .
    سونوگرافی ان تییکی از تست های غربالگری که برای مادران باردار در هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری توصیه می شود، سونوگرافی NT می باشد. NT مخفف nuchal-translucencyبه معنای فضای شفاف پشت گردن است. در طی این نوع سونوگرافی، متخصص مربوطه با بررسی ابعاد و اندازه های جنین، ابتلای او به بیماری سندروم داون و برخی از ناهنجاری های کروموزومی و مشکلات قلبی مادرزادی را بررسی می کند. قبلا مادران تنها پس از به دنیا آمدن فرزندشان، متوجه نقص های مادرزادی و ژنتیکی در او می شدند، اما با این تکنولوژی جدید می توان قبل از ورود جنین به ماه چهارم جنینی، از ابتلای او به این ناهنجاری ها اطلاعاتی کسب کرد.

    در سونوگرافی NT جنین بیمار چگونه دیده می شود؟متخصص مربوطه با بررسی اندازه فضای روشن و شفاف در بافت پشت گردن، بیماری را در جنین تشخیص می دهد.نوزاد مبتلا به ناهنجاری مادرزادی، معمولا مایع تجمع یافته ای در ناحیه پشت گردن خود در طول سه ماه اول بارداری دارد و این فضای روشن، بزرگتر از میزان جنین های سالم و طبیعی می باشد.

    سونوگرافی NTچه موقع باید انجام شود؟سونوگرافی ان تی باید بین هفته های 11 تا 14 بارداری انجام بگیرد، زیرا در محدوده همین سن بارداری، مایع پشت گردن جنین، شفاف و قابل بررسی است.سونوگرافی NT باید بین هفته یازدهم تا سیزدهم و شش روز انجام شود.قبل از 11 هفتگی انجام این سونوگرافی امکان پذیر نیست، زیرا جنین بسیار کوچک است و بعد از هفته چهاردهم نیز مایع شفاف پشت گردن جنین، از بین می رود.

    سونوگرافی NT چه کاربردهای دیگری دارد؟علاوه بر تشخیص ناهنجاری های ژنتیکی و مادرزادی، با این نوع سونوگرافی، سن دقیق جنین و موقع دقیق زایمان طبیعی قابل تعیین است. همچنین در طی سونوگرافی NT ، وجود و یا عدم وجود استخوان بینی هم قابل ثبت و بررسی می باشد، زیرا در ناهنجاری های مادرزادی مثل سندروم داون، تیغه استخوان بینی تشکیل نمی شود.لازم به ذکر است که استخوان بینی در هر سنی از حاملگی قابل اندازه گیری می باشد و ارزش تشخیصی دارد، ولی به علت همراهی با NT بیشتر در ماه های سه ماهه دوم استفاده می شود. سونوگرافی NT و استخوان بینی، برای غربالگری بیماری های ژنتیکی شایع و نارسایی قلبی جنین استفاده می شود.شکل استخوان بینی و زاویه آن با استخوان پیشانی در تشخیص بسیاری از بیماری ها در هر سنی کمک می کند.علاوه بر مواردی که ذکر شد در طی این سونوگرافی، متخصص مربوطه با اندازه گیری نواحی مختلف بدن جنین، مثلا اندازه دور سر جنین، طول بدن، استخوان ران و استخوان بازو، سلامت جنین را تا حدی بررسی می کند.

    چه خانم هایی باید این سونوگرافی را انجام دهند؟انجام این نوع سونوگرافی برای تمامی زنان باردار مفید است و تا حدی خیالشان را از بابت برخی ناهنجاری های جنین راحت می کند .اما زنان باردار بالای 35 سال سن و خانم های بارداری که در زایمان های قبلی خود فرزندی با ناهنجاری مادرزادی به دنیا آورده اند و یا در اقوام درجه یک خود، افرادی با ناهنجاری مادرزادی و ژنتیکی دارند، باید این سونوگرافی را انجام دهند.

    سونوگرافی NT چگونه انجام می شود؟در این سونوگرافی، مادر روی تحت دراز می کشد و متخصص مربوطه، حسگر را به ماده ژلاتینی آغشته می کند و بر روی شکم مادر قرار می دهد.در حین انجام این سونوگرافی، مادر می تواند جنین خود را بر روی مانیتوری که روبرویش قرار دارد، مشاهده کند.

    * تذکر مهمبه مادران باردار توصیه می شود که برای انجام سونوگرافی ان تی، حتما بین هفته های 11 تا 14 بارداری به پزشک مراجعه کنند.انجام این سونوگرافی به همراه آزمایش خون که برای بررسی بیشتر ناهنجاری های جنین انجام می گیرد، ارزشمند است.دقت سونوگرافی، به تنهایی در تشخیص ناهنجاری های جنین حدود 75 درصد می باشد و اگر با آزمایش خون همراه شود، صحت آنها به 85 درصد می رسدانجام سونوگرافی NT و آزمایش خون ناهنجاری های ژنتیکی با هم، قابلیت تشخیصی دارند و به عنوان تست های غربالگری سه ماه اول بارداری به حساب می آیند. لازم به ذکر است که دقت سونوگرافی، به تنهایی در تشخیص ناهنجاری های جنین حدود 75 درصد می باشد و اگر با آزمایش خون همراه شود، صحت آنها به 85 درصد می رسد.همانطور که می دانید در آزمایش های پزشکی همیشه درصد خطایی برای اشتباهات قرار می دهند. در طی آزمایش خونی که از مادر می گیرند، سطح هورمون های بدن مادر اندازه گیری می شود و احتمال ابتلای جنین به ناهنجاری های ژنتیکی مثل سندروم داون و تریزومی 13 و تریزومی 18 را بررسی می کنند. تریزومی به معنای سه کروموزوم به جای دو کروموزوم طبیعی است. در طی تست های غربالگری سه ماهه اول بارداری، وجود و یا عدم بیماری هایی مانند تریزومی 18 و تریزومی 21 (سندروم داون) و تریزومی 13 بررسی می شود، یعنی کروموزوم های شماره 13 و 18 و 21 جنین را از جهت سه تایی بودن که نوعی ناهنجاری است، بررسی می کنند.همانطور که می دانید تعداد کروموزم های انسان در هر سلول (غیر جنسی) 23 جفت، یعنی 46 عدد است.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


  4. #3
    مدیر انجمن جنگ نرم و پزشکی منتقمُ الزهراء آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    خـراب آبـاد
    نوشته ها
    8,630
    تشکر
    0
    تشکر شده 0 بار در 0 ارسال

    پیش فرض اهمیت اسکن آنومالی در زنان باردار



    غربالگری آنومالی در واقع شناسایی موارد و نمونه هایی است که خارج از حالت طبیعی جنین اتفاق می افتد. آنومالی همچنین تغییرات، انحرافات، موارد عجیب و گمراه کننده خارج از حالت معمول و طبیعی را نشان می دهد. موارد نادر در حاملگی با این اسکن قابل شناسایی است.
    اسکن آنومالی اسکنی از رحم و جنین در شکم است. سونوگراف رشد طبیعی جنین و اینکه جفت در کجا قرار دارد را بررسی می کند. اسکن آنومالی اسکن فراصوت در میانه دوران حاملگی بین هقته ۱۸ تا ۲۰ حاملگی انجام می شود. محل قرار گرفتن جنین، شکل و اندازه صورت و دست ها در هفته ۲۰ نشان داده می شود با اجازه و صلاح دید سونوگراف، می توانید تصویر جنینتان را بر روی مانیتور ببینید.
    شما ممکن است بخواهید جنسیت بچه تان را بدانید و عکسی از او داشته باشید، یا زمان دقیق زایمان را بدانید، همه این سؤال ها توسط سونوگراف قابل پاسخگویی است. با این حال اسکن آنومالی هدف مهمتری دارد و آن هدف: تایید رشد جنین به صورت نرمال است.
    حدود ۲۰ دقیقه یا بیشتر این اسکن به طول می انجامد که در اکثر سونوگرافی ها شما اجازه دارید در حین بررسی ناهنجاری ها توسط سونوگراف، جنین را بر روی مانیتور مشاهده کنید. ضربان قلب بچه و بخشهای مختلف بدن جنین به شما نشان داده خواهد شد، شاید خیلی از ارگانهای مختلف بدن سر در نیاورید اما متخصص در مقطع عرضی آن را بررسی می کند. استخوان جنین، سفید رنگ و بافتهای نرم بدن، خاکستری و لکه لکه و مایع آمنیوتیک اطراف جنین سیاه رنگ دیده می شود.
    سونوگراف چه چیزهایی را مشاهده و بررسی می کند؟


    سونوگراف، تمامی ارگانهای جنین را معاینه و اندازه گیری می کند.
    • شکل و ساختار سر را می بیند و مشکلات مغزی نادر که قابل مشاهده هم باشد، مورد بررسی قرار می دهد.
    • صورت را می بیند و لب شکری بودن جنین را بررسی می کند. نارسایی های شکاف کام و لب شکری مربوط به دهان بچه است که به سختی دیده می شود و واضح نیست.
    • ستون مهره ها از لحاظ طولی و هم مقطع عرضی بررسی می شود تا مطمئن شود همه استخوانها در یک ردیف قرار دارند.
    • شکم و ارگانهای داخلی آن بررسی می شود.
    • بررسی قلب، قسمتهای مختلف آن و دریچه ها که باید هم اندازه باشند، انجام می شود. (دریچه ها بایستی با هر ضربان باز و بسته شوند.)
    • معده جنین دیده می شود و اینکه جنین بخشی از مایع آمنیوتیک که در اطرافش قرار دارد را می بلعد که این مایع را به صورت حباب سیاه رنگی در معده مشاهده می کنند.
    • آیا جنین دو کلیه سالم دارد؟ گردش ادرار به طور آزاد در مثانه جریان دارد؟ اگر مثانه جنین خالی است، در طی انجام اسکن بایستی مثانه پر شود تا راحت تر دیده شود.
    • دست ها، پاها را می بیند و انگشتان دست و پا را می شمارد.
    • جفت جنین، بند ناف و مایع آمنیوتیک اطراف جنین بررسی می شود. جفت ممکن است در دیوار جلویی رحم (قدامی) یا دیوار پشتی رحم (خلفی) یا نزدیک به بالا یا ته رحم باشد. ممکن است جفت آن قدر پایین آید که گردن رحم (سرویکس) را بپوشاند. اگر جفت پایین باشد شما نیاز به اسکن دیگری در سه ماهه سوم دارید تا موقعیت جنین و جفت را بررسی کند.
    سونوگراف برای تشخیص چگونگی رشد جنین، بخشهای مختلف آن را اندازه گیری می کند که به شرح زیر است:

    اندازه گیری محیط اطراف سر (HC)
    اندازه گیری محیط شکم (AC)
    اندازه گیری استخوان ران (FL)
    در اینجا لیست چند بیماری نادر و درصد تشخیص و مشاهده آن بیماری ها توسط سونوگراف بیان می شود:

    نبود قسمت بالایی سر (بی مغزی): ۹۸%
    لب شکری: ۷۵%
    نقص نخاعی: ۹۰%
    نقص دیواره شکمی (اگزام فالوس): ۸۰%
    نقص دیواره شکمی (گاستروسیزیز): ۹۸%
    فقدان یا کوتاه بودن اندام های زیرین مثل دست و پا: ۹۰%
    مشکلات کلیوی، بزرگ بودن یا نبود یا غیر نرمال بودن کلیه: ۸۴%
    زیاد بودن مایع مغزی (هیدروسفالوس): ۶۰%
    سندرم ادواردز یا سندرم پتاز (نقص کروموزومی): ۹۵%
    مشکلات قلبی مهم (نقص عضو قلب، رگها و دریچه ها): ۵۰%
    در بعضی موارد نقص قلب و گرفتگی رگها، ممکن است تا بعد از حاملگی نیز تشخیص داده نشود.
    در بیشتر مواردی که به تکرار اسکن توصیه می شود، مشکل مهمی وجود ندارد. حدود ۱۵% از اسکن ها به یک یا چند دلیل بایستی مجددا تکرار شود. که تکرار اسکن در هفته ۲۳ حاملگی انجام می شود.
    در برخی از مشکلاتی که با اسکن آنومالی تشخیص داده می شود، ممکن است بچه نیاز به جراحی یا مراقبت هایی بعد از تولد داشته باشد، و یا حتی در مواردی، جراحی جنین در رحم مادر انجام می شود.
    بنابراین لازم است اقوام و خویشان، خانواده، ماما، دکتر زنان، متخصص اطفال، فیزیوتراپ و … در مقابل هر مشکلی از شما حمایت کنند و شما را به آرامش دعوت نمایند.
    با آرزوی سلامتی برای مادران باردار و جنین نازنین شان.
    عشق عاشق را به بیماری می کشاند، بیمار زرد روی است و خواب و خور ندارد و از درد می نالد و می گرید.
    سلامت دنیا بیماری است و بیماری اش شفا و سلامت، چراکه بنیان دنیا در عادات است و سلامت حقیقی، هرچه هست در ترک عادات است و عتق از ملکات ...

    (التماس دعا)


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. مراقبت های دوران بارداری
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 04-10-2014, 00:39
  2. بارداری و زایمان
    توسط منتقمُ الزهراء در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 8
    آخرين نوشته: 24-07-2014, 17:01
  3. سوال و جواب‌هایی درباره مشکلات دوران بارداری
    توسط ensanzade در انجمن سلامت و بهداشت
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 24-05-2014, 07:27
  4. پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 23-02-2013, 16:35
  5. ورزش های ممنوعه در دوران بارداری
    توسط شرمنده ام در انجمن سلامت بانوان, کودکان و مسائل جنسی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 11-02-2013, 11:18

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
کانال سپاه