ارسال شده از Tapatalk آندروید.
ارسال شده از Tapatalk آندروید.
سلامتی همه بدَآ !
همه بی معرفتآ!
چه تحریمهایی دیروز لغو شدند؟👆👆👆
📌تدابیر مربوط به امور مالی، بانکی و بیمه
-نظام ممنوعیت و اخذ مجوز حاکم بر نقل و انتقال مالی به یا از ایران
- تحریم های مربوط به فعالیت های بانکی
- تحریم های مربوط به بیمه
- تحریم های مربوط به خدمات پیام رسانی مالی
-تحریم های مربوط به حمایت مالی برای تجارت با ایران
-تحریم های مربوط به کمک های بلاعوض، کمک های مالی و وام های ترجیحی
-تحریم ها مربوط به انتشار اوراق قرضه تضمین شده توسط دولت ایران
-تحریم های مرتبط با خدمات تبعی برای هر یک از گروه های فوق
📌 بخش های نفت، گاز و پتروشیمی
- تحریم های مربوط به واردات نفت و گاز از ایران
- تحریم های مربوط به واردات فرآورده های پتروشیمی ایران
- تحریم های مربوط به صادرات تجهیزات کلیدی بخش های نفت، گاز و پتروشیمی
-تحریم های مربوط به سرمایه گذاری در بخش های نفت، گاز و پتروشیمی
-تحریم ها مرتبط با خدمات تبعی برای هر یک از گروه های فوق
📌 بخش های کشتیرانی، کشتی سازی و حمل و نقل
-تحریم های مرتبط با کشتیرانی و کشتی سازی
-تحریم های مربوط به بخش حمل و نقل
-تحریم ها مرتبط با خدمات تبعی برای هر یک از گروه های فوق
📌 طلا، سایر فلزات گرانبها، اسکناس و سکه
-تحریم های مربوط به طلا، فلزات گرانبها و الماس، اسکناس و سکه
-تحریم های مرتبط با خدمات تبعی برای هر یک از گروه های فوق
📌 تدابیر مرتبط با اشاعه هسته ای
- تحریم های مرتبط با فعالیت های هسته ای حساس اشاعه ای (کالاها و فن آوری، سرمایه گذاری و آموزش های تخصصی)
- تحریم های مرتبط با خدمات تبعی برای هر یک از گروه های فوق
📌 فلزات
📌 نرم افزار
📌تسلیحات
📌 فهرست اشخاص حقیقی، حقوقی یا نهادهای ایرانی (توقیف دارایی و ممنوعیت صدور روادید)
📌توقیف دارایی و ممنوعیت صدور روادید قابل اعمال نسبت به:
- بانک ها و موسسات مالی ایرانی فهرست شده شامل بانک مرکزی ایران
- اشخاص حقیقی، حقوقی یا نهاد های
- مرتبط با بخش های نفت، گاز و پتروشیمی
- اشخاص حقیقی، حقوقی یا نهاد های مرتبط با کشتیرانی، کشتی سازی و حمل و نقل
- سایر اشخاص حقیقی، حقوقی یا نهادهای غیرمرتبط با فعالیت های حساس اشاعه هسته ای، تسلیحات و موشک های بالستیک
- اشخاص حقوقی وافراد فهرست شده توسط شورای امنیت.
ارسال شده از Tapatalk آندروید.
سلامتی همه بدَآ !
همه بی معرفتآ!
آیتالله مکارمشیرازی: نتیجه برجام و اثر لغو تحریمها "واقعبینانه" بیان شود
در مورد نتیجه لغو تحریمها و آثارش در حلِ مشکلات بزرگنمایی نشود
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه نباید در مورد نتیجه لغو تحریمها و آثار آن در حل مشکلات بزرگنمایی و مبالغه شود گفت: اگر در موضوع برجام بزرگنمایی شود سطح توقعات مردمی بالا میرود در حالیکه باید بدانیم برای حل مشکلات به زمان نیاز است.
به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، آیتالله مکارمشیرازی صبح امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد با اشاره به مسئله اجراییشدن برجام اظهارداشت: برجام پس از ز حمات فراوان به نتیجه رسید و این در واقع کار قابل ملاحظه و یک پیروزی است که نصیب ملت ایران شده است.
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه برخی نباید بهدنبال منفیبافی باشند و بگویند کاری انجام نشده است افزود: باید واقعیتها را قبول کرد و در برابر آن سرسختی نکرد، زیرا برجام پیروزی مهمی بود که بهدست آمد.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه دولتمردان و همه باید از دو مشکل پرهیز داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر در موضوع برجام بزرگنمایی شود سطح توقعات مردمی بالا میرود در حالیکه باید بدانیم برای حل مشکلات به زمان نیاز است و مشکلات با سرعت حل نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه این پرونده و مسائل آن، بخشی از مشکلات را برای ما ایجاد کرده بود، عنوان کرد: نباید در این مورد مبالغه و بزرگنمایی انجام شود.
آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه مسئله دیگر این است که با مبالغه در مورد برجام، غربیها میگویند تیر ما درست نشانه رفته است، گفت: آنها با اینگونه بزرگنماییها میگویند تحریمها بر ایران نتیجه داشته و مردم را بیچاره کرده است.
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه این کار سبب میشود راه برای سوء استفاده دشمنان باز شود افزود: باید در همه امور اعتدال را رعایت کنیم و از افراط در امور پرهیز شود.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه در مسئله انتخابات آینده در کشور باید مراقب بود مقابل یکدیگر نایستیم افزود: نباید یکدیگر را تخریب کنیم و بهدنبال به در کردن یکدیگر از میدان باشیم.
وی با بیان اینکه باید با مشارکت و همدلی مشکلات را با مذاکره حل کنیم، تصریح کرد: معیار همه باید قانون باشد و اگر اینگونه شد مشکلی پیش نمیآید و امیدواریم با عمل به قانون انتخابات خوبی پیشرو داشته باشیم.
آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به اینکه یاد خدا همواره آرام بخش دلهاست گفت: افرادی که خودکشی میکنند و کارهای این چنینی از آنها سر میزند، در ایمان خود ضعیف هستند و همراهی دل با خداوند و انس با او سبب آرامش دل میشود.
عجب توافقی بود این توافق هسته ای؛ تحریم ها نرفته برگشت!
حراج گذاریِ ناموس کشور هم جواب نداد!!
در اولین ساعت روز یکشنبه ظریف و موگرینی با قرائت بیانیهای روز اجرای برجام و رفع تحریمهایی که سالها به بهانهای فعالیتهای صلح آمیز هستهای علیه کشورمان وضع شده بود را اعلام کردند.
بنابر این گزارش به نقل از کیهان؛ روزنامههای زنجیرهای مانند همیشه به صف شدند و این بار پرشورتر از گذشته به این ماجرا در صفحات نخست خود پرداختند. یکی از «صبح بدون تحریم» گفت و دیگری از «یک روز خوب برای دنیا»، یکی از «سپیده دمید» خبر داد و دیگری بشارت داد که «خلاص شدیم»!
اما واقعیترین تصویر از حال و هوای صبح اولین روز برجام را نیویورک تایمز گزارش کرد و نوشت: مردم ایران استقبال چندانی از روزی که قرار است در آن تحریمها بهصورت عملی برداشته شوند، نکردهاند و دیگر خبری از جوانان پرچم بهدستی که در خیابانها به جشن پرداختهاند، نیست.
نیویورک تایمز عدماستقبال مردم را چنین تشریح میکند: «[این امر] منعکسکننده ناامیدیهای بسیار و وعدههای عمل نشدهای است که ایرانیها در دو سالی که مذاکرات به طول انجامیده، شاهدش بودند. زمانی که دولت با لحن مثبت درباره مذاکرات صحبت کرده و انتظارات مردم را بالا میبرد، تعداد کمی انتظار داشتند که زندگیشان بهبود یابد».
بعد از ظهر رئیس جمهور کشورمان نشستی خبری برگزار کرد و در پاسخ به این سوال که دولت در قبال عهدشکنی آمریکا در ادامه اجرای برجام چه واکنشی نشان میدهد و اگر قرار باشد تحریمها در ازای مواردی نظیر نقض حقوق بشر و یا تروریسم برای کشور ما دوباره نیز اعمال شود، دولت در این زمینه چه واکنشی خواهد داشت؟ گفت: این احتمالات وجود دارد و به هر حال دولت ایالات متحده آمریکا بدعهدیها و ظلمهای فراوانی به مردم ما روا داشته، بنابراین بنا نیست که ما به خاطر برجام به یک کشوری مثل آمریکا اعتماد کنیم، اما در عین حال در برابر هر کنشی واکنش خواهد بود.
تحریمهای تازه
ساعتی از نشست آقای روحانی نگذشته بود که خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از اعمال تحریمهای تازه علیه کشورمان به بهانه برنامه موشکی خبر داد. نکته قابل توجه در اعمال این تحریمها آن بود که بلافاصله پس از خروج هواپیمای حامل جاسوسان آمریکایی در بند ایران از کشورمان، اتفاق افتاد!
وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیهای از افزودن نام 11 شرکت و افراد جدید به فهرست تحریمهای ایران به واسطه ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد. نام این افراد و شرکتها در فهرست تحریمهای ثانویه آمریکا قرار گرفته و از این پس داراییهای آنها در آمریکا بلوکه شده و اتباع آمریکا قادر به مبادله اقتصادی با آنها نخواهند بود.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا عنوان شده است که این یازده فرد و شرکت به دلیل «ایفای نقش در انجام خرید به نمایندگی از برنامه موشکهای بالستیک ایران» در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند.
در این بیانیه شرکت مبروکه که یک شرکت مستقر در امارات است، شرکتی دخیل در خرید اقلام حساس مورد استفاده در برنامه موشکی معرفی شده که در کشورهای ثالث اقدام به راه اندازی شرکتکرده و تحریمها را دور میزده است.
همچنین ادعا شده است که پنج نفر از افراد تحریمشده، در خرید قطعات برنامه موشکی نقش داشتهاند. در بیانیه عنوان شده است: «این اقدام همخوان با تعهد دولت ایالات متحده برای هدف قرار دادن کسانی است که به تلاشهای ایران برای به دست آوردن اقلام برنامه موشکهای بالستیکش، کمک میکنند.»
«آدام زوبین» معاون وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفته است: «برنامه موشکهای بالستیک ایران تهدیدی جدی برای امنیت جهانی و منطقه به شمار میآیند و همچنان تحت تحریمهای بینالمللی قرار دارد.»
وی افزود: «ما همواره به صراحت اعلام کردهاند که ایالات متحده با قدرت تحریمهای ضد فعالیتهای ایران خارج از برنامه جامع اقدام مشترک را، از جمله در ارتباط با حمایت ایران از تروریسم، ثباتزدایی منطقهای، نقض حقوق بشر و برنامه موشکهای بالستیک، ادامه میدهد.»
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته بود که آمریکا پیش از این قصد داشت ایران را به خاطر آزمایشهای جدید موشکیاش تحریم کند که بحث تبادل زندانیان در این بین باعث به تاخیر افتادن وضع تحریمهای جدید ضدایرانی شده بود. این خبرگزاری در این رابطه نوشته بود: یک روز پیش از آنکه دولت اوباما در ماه گذشته تحریمهای جدید علیه ایران را اعمال کند، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به جان کری، همتای آمریکایی خود هشدار داد که این اقدام میتواند توافق بر سر تبادل زندانیان را که دو طرف ماهها بر سر آن مذاکره کردهاند از مسیر خود خارج کند.
پس از این تماس، کری و دیگر دستیاران ارشد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که برای تعطیلات در هاوایی به سر میبردند، سلسله تماسها و کنفرانسهای تلفنی برگزار کرده به این نتیجه رسیدند که نمیتوانند شانس آزاد کردن آمریکاییها را به خطر بیندازند.
اوباما: تحریم ادامه دارد
باراک اوباما هم دیروز درباره مرحله جدید برجام سخن گفت و البته ادعاهای پیشین را تکرار کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفت ایران اورانیوم غنی شده کافی داشت اما الان نود درصد آن را از کشور خارج کرده و دیگر توانایی تولید حتی یک بمب را ندارد و اکنون که ایران به تعهداتش عمل کرده میتواند به داراییها و پولهای خودش دست بیابد.
اوباما افزود: «هنوز بین ایران و آمریکا اختلاف است. ایران هنوز از برخی مزدوران و تروریستها دفاع میکند و برنامه موشکی خود را متوقف نکرده است. ما تحریمهای مربوط به برنامه موشکی ایران را همچنان ادامه میدهیم.»
خطوط قرمز صریح
دولت آمریکا در حالی ایران را به بهانه داشتن برنامه موشکی تحریم کرد که در این زمینه خط قرمز صریحی وجود دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دومین شرط نامه تایید مشروط برجام تاکید کرده بودند: «در سراسر دوره هشتساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (از جمله بهانههای تکراری و خودساخته تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبه مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.»
در سومین بند مصوبه مجلس درخصوص نحوه اجرای برجام نیز آمده بود؛ « دولت موظف است هرگونه عدمپایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغوشده و یا وضع تحریم تحت هرعنوان دیگر را بهدقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد بهطوریکه ظرف مدت دو سال ظرفیت غنیسازی کشور به یکصد و نودهزار سو افزایش یابد. شورایعالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع میباشد. دولت باید ظرف مدت 4 ماه برنامه خود را برای این منظور جهت تصویب به شورا ارائه نماید.»
اگر چه ایران کلیه تعهدات خود در برجام را انجام داده و از این پس تنها در زمینه بازرسیها باید با آژانس همکاری کند اما وضعیت جدید باید دید آیا دولت به این الزامات قانونی عمل خواهد کرد. بدون شک بیتوجهی به خطوط قرمز تعیین شده درخصوص نحوه اجرای برجام، دورنمای مبهمی درباره آینده آن بوجود خواهد آورد و راه را برای زیاده خواهی و اقدامات خصمانه واشنگتن هموار میکند.
الحمدالله با استخدام های جدید مشکل بیکاری کم شد
ارسال شده از Tapatalk آندروید.
سلامتی همه بدَآ !
همه بی معرفتآ!
معاون وزیر امور خارجه با تاکید براینکه فرصتهای برجام یکباره خود را نشان نمیدهد، گفت: نباید از برجام توقع شکوفایی اقتصاد داشته باشیم که با امضای آن همه درهای اقتصادی به روی ایران باز میشود.
به گزارش [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ] از [برای مشاهده لینک ها باید عضو انجمن ها باشید . ]، مراسم تجلیل از تلاشهای عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد هیئت مذاکرهکننده هستهای با حضور استاندار، شهردار و اعضای هیئت نمایندگان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
عباس عراقچی در این مراسم برجام را یک اتفاق بیبدیل در عرصه بینالملل برشمرد و اظهار داشت: لغو قطعنامه شورای امنیت با 6 بخش و همچنین برداشتهشدن 12 قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اتفاق کمنظیری است که جمهوری اسلامی با توکل بر خدا و استفاده از توانمندیهای داخلی توانست به آن دست پیدا کند.
دشمن بهدلیل قدرت دفاعی ایران خواستار حل مناقشه از طریق مذاکره شد
وی برجام را حاصل تلفیق 4قدرت دفاعی، مقاومت اقتصادی، علمی و دیپلماسی برشمرد و افزود: اگر دشمن توانایی حمله نظامی به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران داشت، لحظهای درنگ نمیکرد و با چند حمله نظامی، تاسیسات هستهای را از کار میانداخت ولی به دلیل قدرت دفاعی ایران به ویژه توان موشکی نیروهای مسلح، خواستار حل مناقشه از طریق مذاکره شد.
معاون وزیر امور خارجه دومین قدرت ایران را مقاومت اقتصادی مردم در شرایط دشوار اقتصادی دانست و بیان کرد: تحریمهای بیسابقه و به قول آنان فلجکنندهای علیه جمهوری اسلامی بهکار گرفته شد تا شاهد تسلیمشدن ما باشند، ولی مقاومت جانانه مردم به ویژه تولیدکنندگان در تامین نیاز مردم اجازه نداد تسلیم تحریمها شویم.
وی تصریح کرد: مقاومت اقتصادی ایران برای غرب این پیام را داشت که ایران تسلیم نمیشود و با تحریمهای اقتصادی به زانو در نمیآید.
عراقچی قدرت علمی جمهوری اسلامی در صنعت هستهای را یکی دیگر از عوامل موثر در مذاکرات هستهای دانست و گفت: در عرصه میدانی، دانشمندان هستهای توانستهاند 20 سانتریفیوژ را به 20 هزار تبدیل کنند و غنیسازی اورانیوم را به 20 درصد برسانند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که میزان اورانیوم غنیسازی به 10تن رسید و راکتور آب سنگین اراک آماده بهرهبرداری شد، مذاکرهکنندگان دریافتند که ایران در زمینه علم هستهای حرف برای گفتن دارد و تحریمهای هستهای خللی در پیشرفت صنعت هستهای ایران ایجاد نکرده است.
معاون وزیر امور خارجه عامل چهارم موفقیت در برجام هستهای را دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی در نظام بینالملل برشمرد و اظهار داشت: دیپلماسی ایران توانست مجموعه قدرتهای قبلی را به زبان بینالملل ترجمه و به مخاطبان ارائه کند.
وی وظیفه اصلی دیپلماسی هر کشور را نقلکردن توانایی آن کشور در عرصه بینالملل دانست و افزود: قدرت بدون دیپلماسی کشور و دیپلماسی بدون قدرت نیز ناتوان است، اگر دیپلماسی متکی به قدرت نباشد، نمیتواند در عرصه بینالملل تاثیرگذار باشد.
عراقچی بیان کرد: مردمی لایق معجزات الهی میشوند که تواناییهای خود را تقویت کنند و برای رسیدن به اهداف خود تلاش مستمر و پیگیر داشته باشند و مردم ایران در مذاکرات هستهایی با تلاش و کوشش نشان دادند که لایق معجزه الهی هستند.
وی قدرت کشورها را به 3 دسته منابع عظیم طبیعی، دادههای اکتسابی و گفتمان بینالمللی تقسیم و تصریح کرد: برخی از کشورها دارای منابع عظیم انرژی، معادن، جمعیت و غیره هستند که در عرصه بینالملل جایگاه ویژهای دارند.
معاون وزیر امور خارجه تلاش برای توانمندشدن در عرصههای مختلف از جمله صنایع دفاعی، اقتصادی را ویژگی دسته دوم کشورها برشمرد و گفت: کشوری که میتواند در عرصه بینالملل حرفی برای گفتن داشته باشد، بهعنوان سومین دسته کشورهای تاثیرگذار و قدرتمند شناخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با بهرهگیری از گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل، حرف برای گفتن دارد و این قدرت مقاومت و مقابله در برابر آمریکا سبب شده که در صحنه بینالملل نقش مهمی را ایفا کند.
ایران قدرت نخست منطقه است
عراقچی با تاکید بر اینکه ایران قدرت نخست منطقه است، اظهار داشت: در بحران عراق، سوریه و لبنان، نقش ایران به عنوان یک کشور تاثیرگذار قابل مشاهده است.
وی با اشاره به اینکه در فصل هفتم قطعنامه شورای امنیت بر تعلیق غنیسازی تاکید شده، افزود: جمهوری اسلامی زیر بار این حرف زور نرفت و این قطعنامه بدون اینکه اجرا شود، لغو شد.
معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: بدون اینکه یک روز غنیسازی تاسیسات هستهای ایران تعطیل شود، قطعنامهها برداشته شد و در ادامه آن تحریمهای اقتصادی نیز لغو شد.
برجام فرصتی برای برطرف ساختن ضعفهای اقتصادی است
وی تصریح کرد: برجام یک فضای جدید برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده که ضعفهای اقتصادی خود را جبران کند و ایران را از یک قدرت منطقهای به یک قدرت بینالمللی تبدیل کند.
عراقچی با اشاره به مطالعات اخیر یک مرکز تحقیقاتی آمریکایی گفت: ایران در سال 2025 در صورت گام برداشتن صحیح در مسیر اقتصادی بهعنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان شناخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: ایران میتواند با اتکا به تواناییهایش و برداشتهشدن موانع پیشرو درمسیر یک کشور اثرگذار در معادلات بینالمللی گام بردارد.
نباید از برجام توقع شکوفایی اقتصاد داشته باشیم
معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: نباید از برجام توقع شکوفایی اقتصاد داشته باشیم که با امضای آن همه درهای اقتصادی به روی ایران باز میشود.
وی افزود: فرصتهای برجام یکباره خود را نشان نمیدهد، بلکه به مرور زمان و با برقراری روابط اقتصادی زمینه حضور شرکتها و بانکهای بزرگ را فراهم میسازد.
شرکتهای بزرگ اقتصادی برای فعالیت با ایران عجلهای ندارند
عراقچی بیان کرد: شرکتهای بزرگ اقتصادی برای فعالیت با ایران عجلهای ندارند و در این شرایط باید زمینه برقراری ارتباط با شرکتهای کوچک و متوسط را فراهم کرد.
وی دوران پس از برجام را از خود برجام مهمتر و اثرگذار دانست و تصریح کرد: در دوران تحریم فضای تحریم از خود تحریمها به اقتصاد ایران بیشتر لطمه وارد ساخت و در دوران بعد از برجام نیز باید شرایط را به نفع اقتصاد ایران رقم زد.
معاون وزیر امور خارجه ایجاد فضای مثبت بعد از برجام را عامل ایجاد اطمینان برای رونق اقتصادی دانست و گفت: در داخل کشور این فضا را نباید تخریب کرد و برخی برجام را ازموضوع ملی به جناحی تبدیل کردند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه بازکننده راهها است و مردم و شرکتهای اقتصادی باید از این فرصت برای توسعه فعالیتهای بینالمللی خود بهره گیرند.
منتظر تفاهمنامه و توافق نامهها نباشید
عراقچی اظهار داشت: امضای تفاهمنامه همکاری و یادداشت بینالمللی گام نخست و تشریفاتی است، ولی فعالان اقتصادی نباید منتظر این تشریفات باشند.
وی همچنین با تاکید براینکه رایزنان اقتصادی در مراکز نمایندگی جمهوری اسلامی در سایر کشورها توانمندی چندانی ندارند، افزود: بخش خصوصی معطل رایزنان اقتصادی نباشند و فعالیت خود را دنبال کنند.
معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: وزارت خارجه دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار سفارتخانه و مراکز نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشورها قرار داده است.
وی تصریح کرد: با اجرای برجام یک دوره جدیدی برای ایران در عرصه بینالمللی آغاز شده که نباید به گذشته آن نگاه کنیم بلکه باید آینده را مورد توجه قرار دهیم.
عراقچی با اشاره به نقش مهم صنعت گردشگری در رونق اقتصادی کشور گفت: مرکز نمایندگی وزارت امور خارجه در استانها به ویژه در فرودگاهها ویزای 30 روزه برای 180 کشور جهان صادر میکند.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت ایران باید براساس برنامه 5 ساله پنجم به تولید 5 میلیون بشکه نفت در روز برسد، خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در صنعت موضوع بسیار مهمی است که دولت در حال تلاش برای بازیابی سهم نفت ایران در بازارهای جهانی است.
مذاکره کنندگان هستهای ایران، ادبیات سیاسی بینالملل را متحول ساختند
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: هیئت مذاکرهکننده هستهایی ایران به ریاست وزیر امور خارجه توانست در عرصه بینالملل ادبیات سیاسی جدیدی را به وجود آورد.
سید عبدالوهاب سهلآبادی افزود: این ادبیات سیاسی سبب شده که جایگاه جمهوری اسلامی نه تنها در منطقه بلکه در عرصه بینالملل اثرگذارتر از گذشته شود.
وی با تاکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی در دهه چهارم گفتمانی مبتنی بر اقتدار و توانمندی اقتصادی است، بیان کرد: برای حضور اثرگذارتر در معادلات اقتصادی بینالملل دولت و بخش خصوصی بایستی همکاری نزدیکی داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: توسعه صنعت گردشگری و تقویت واحدهای تولیدی استان اصفهان خواستهایی است که در دوران پسابرجام مورد تاکید قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه اوضاع واحدهای تولیدی در شرایط کنونی خوب نیست، افزود: امیدوار هستیم بخش اقتصادی دولت با حمایت از تولید زمینه تقویت این بخش را فراهم سازد.
ما هم از اول چنین انتظاری نداشتیم! یعنی اصلا امید و انتظاری از این دولت نداشتیم!عراقچی:از برجام توقع شکوفایی اقتصاد نداشته باشیم!!
سلامتی همه بدَآ !
همه بی معرفتآ!
حسین شریعتمداری طی یادداشتی نوشت:1- میگویند ناصرالدینشاه در یکی از روزها که به قصد شکار از شهر بیرون رفته بود با مشاهده گله آهوان درپی آنها اسب تاخته و از همراهان و ملازمان رکاب دور افتاده بود. شامگاهان خسته و کوفته به کاروانسرایی رسید و مصلحت آن دید که شب را به استراحت بگذراند تا ملازمان رکاب او را یافته و همراه آنان به پایتخت بازگردد. دروازه کاروانسرا بسته بود. ناصرالدین شاه دقالباب کرد و کاروانسرادار از پشت در پرسید کیست؟ ناصرالدین شاه به روال شاهان در پاسخ گفت؛ ما، سلطانبنسلطان، خاقان بن خاقان، شاهشاهان، سایه خدا بر سر ایران، قبله عالم، سلطان صاحبقران، اعلیحضرت شاهنشاه ایران هستیم! کاروانسرادار که حسابی گیج شده بود از پشت در به فریاد گفت؛ انشاءالله خدای سببساز و بندهنواز در این شب سرد برایتان سرپناهی فراهم آورد، اینجا یک کاروانسرای کوچک است و برای اینهمه آدم جا نداریم!
2- بزرگنمایی فراتر از «گزافه» و «اغراق» درباره برجام که این روزها فضای تمامی نشست و برخاستها و مصاحبهها و سخنرانیهای رئیسجمهور محترم و برخی دیگر از دولتمردان را به خود اختصاص داده است، در حالی است که دولت محترم هنوز به این سؤال ساده و دمدستی - و البته بسیار ضروری - نه فقط پاسخ روشنی نداده، بلکه اساسا هیچ پاسخی نداده است که در مقابل امتیازات نقد فراوانی که به حریف تقدیم کردهایم، غیر از چند «وعده نسیه» که آنهم یکی پس از دیگری نقض شده و پوچ از کار درمیآید، چه دستاورد دیگری داشتهایم؟! تا آنجا که وقتی گفته میشود «به افتخار برجام دست بزنید»! دقیقا نمیدانیم باید به کجای آن دست بزنیم؟ و برای کدام دستاورد، هورا بکشیم؟!
میگویند و اصرار دارند همه بپذیرند که «برجام فتحالفتوح بوده است»! «برجام بزرگترین دستاورد تاریخی ملت ایران است»، «برجام به معجزه شبیه است»! «برجام یعنی تسلیم قدرتهای بزرگ جهان در مقابل ایران»! «اهمیت برجام از فتح خرمشهر هم بیشتر است»، «برجام سایه شوم جنگ را از سر مردم ایران برداشته است»! «برجام نه فقط بزرگترین پیروزی در تاریخ انقلاب بلکه بزرگترین پیروزی در تاریخ ایران است»! «برجام نقطه آغاز شکوفایی اقتصادی است»! برجام اشتغالزا، رونقدهنده تولید، جذبکننده سرمایههای خارجی، کارآفرین و...
کاش دولت محترم به جای اینهمه تعریف و تمجید از برجام و آنهمه بزرگنمایی درباره دستاوردهای آن فقط در چند جمله - تاکید میشود فقط در چند جمله - برای مردم توضیح میداد که زیر این تابلوهای رنگارنگ و چشمکزن کدام دستاورد قابل اشارهای برای معیشت مردم، اقتصاد کشور و عزت و اقتدار ایران اسلامی جای دارد؟ آیا این، انتظار بیجایی است و یا توقع زیادی است؟!...
اما سخن در این نوشته، فراتر از برجام است، بخوانید!
3- دولت محترم هوشمندتر از آن است که نداند بسیاری از قوطیهای پُر رنگ و لعاب ارائه شده درباره برجام، «پُر از خالی» است و اگرچه برجام به طور کامل بیدستاورد نیست ولی تقریبا هیچیک از وعدههای نسیه حریف تاکنون تحقق نیافته و در چشمانداز پیش روی نیز نه فقط نشانهای از تحقق آن دیده نمیشود بلکه هر از چند گاه به جای تحقق دستاوردهایی که وعده داده شده است، بر فهرست «از دستدادهها» افزوده میشود! که به عنوان مثال - و فقط به عنوان مثال - برخلاف آنچه در برجام وعده داده بودند، «سوئیفت» هنوز برقرار نشده و هیچ تبادل تجاری قابل انجام نیست. در اولین روز اجرای برجام با افتخار اعلام شد که بیش از 1000 «السی» گشایش یافته است ولی آن روز «یکشنبه» بود و تمامی بانکهای اروپایی در تعطیلات آخر هفته بودند و معلوم شد که ادعای یاد شده فقط یک «بلوف» بوده است و دولت محترم بعدها اعلام کرد که قرار بود 1000 السیگشایش یابد!
اعلام شده بود قرارداد خرید 118 فروند هواپیمای «ایرباس» با فرانسه منعقد شده است - که صرفنظر از پرسشهای فراوان درباره آن - چند روز بعد شرکت ایرباس رسما اعلام کرد، بدون اجازه آمریکا حاضر به فروش این هواپیماها نیست! آقای رئیسجمهور قول داده بود که با اجرای برجام بخش قابل توجهی از مشکل اشتغال حل میشود و جوانان ایران صاحب شغل خواهند شد ولی به جای آن در سفر فرانسه با شرکت در حال ورشکستگی پژو سیتروئن قرارداد بسته شد تا اقتصاد فرانسه با آنهمه جنایت و کینهتوزی که علیه ایران اسلامی و مردم کشورمان مرتکب شده بود، از مرگ نجات یابد و برای جوانان فرانسوی شغل ایجاد شود و هنگامی که صدای اعتراض مجلس بلند شده و خواستار توضیح دولت درباره مفاد این قرارداد و چرایی آن شدند، آقایان اعلام کردند که این قرارداد «محرمانه» است! - دقیقا برخلاف نص صریح اصول 77 و 125 قانون اساسی - همین قید محرمانه بودن و مغایرت آن با اصول یاد شده قانون اساسی درباره قراردادهای نفتی نیز اعلام شده و...
اکنون جای این سوال است که دولت محترم از کدام «فتحالفتوح»! و یا «بزرگترین دستاورد تاریخ ایران»! و معجزه قرن! و... سخن میگوید و اگر آنچه در برجام از دست دادهایم و یا در حال از دست دادن آن هستیم، با اندک دستاورد حاصل از آن قابل مقایسه است و خود دولت نیز به فتحالفتوح بودن برجام اعتقاد دارد- که بعید است! - چرا دستکم به چند نمونه از دستاوردهای ملموس و عینی مورد ادعا اشاره نمیکند؟!
4- حالا به موضوع اصل یادداشت پیش روی بازمیگردیم و آن، این که دولت محترم از بزرگنماییهای اغراقآمیز درباره برجام و دستاوردهای نداشته - و یا اندک داشته- آن چه منظوری دارد؟ و کدام نقطه را نشانه رفته است؟ در این باره گفتنی است که؛
الف: بیتردید «نقطه مطلوب» این ماجرا در آیندهای بسیار نزدیک تعریف شده است. چرا که میدانند اغراقگویی درباره برجام نمیتواند دوام چندانی داشته باشد و افکار عمومی در فاصلهای نه چندان دور متوجه توخالی بودن تعریف و تمجیدهای گزاف خواهند شد.
ب: این نقطه مطلوب در کدام آینده نزدیک تعریف شده و در آینده نزدیک چه اتفاق و رخداد مهمی در پیش است؟ این سؤال، پاسخ روشن و خالی از ابهامی دارد؛ «انتخابات»
5- رئیس جمهور محترم پنهان نمیکند که خواستار مجلسی با حضور نمایندگان همسو با دولت است و به عنوان نمونه، ایشان در همایش استانداران به صراحت گفته بود «خواهان مجلس اعتدالی» است و البته هنوز تعریف مشخصی از اعتدال ارائه ندادهاند و این واژه را به معنای همراهی با دولت به کار برده و میبرند! و موارد دیگری از همین دست که فهرست آن طولانی است.
اکنون میتوان به وضوح نتیجه گرفت که تعریف و تمجیدهای غیرواقعی درباره برجام، کاربرد انتخاباتی دارد و مجموعه دولت اعتدال و مدعیان اصلاحات که متاسفانه و با عرض پوزش طی 3 سال گذشته دستاورد قابل ارائه چندانی نداشتهاند و انبوهی از وعدههای داده شده و تحقق نیافته در کارنامه خود دارند با بزرگنمایی درباره برجام؛
الف: انتظار دارند بر ناکامیهای خود در تحقق وعدهها سرپوش گذاشته و افکار عمومی را از مطالبه این وعدهها بازدارند!
ب: بر این تصورند که با معرفی برجام به عنوان «فتحالفتوح»! و معجزه قرن! و... چنته خالی از دستاورد خود را نه فقط «پُر» بلکه حاوی «بزرگترین دستاورد تاریخ ایران»! جلوه دهند و شاید بر این باورند که ارائه «این دستاورد بادکنکی»! میتواند آراء مردم را به حساب نامزدهای هوادار دولت فاکتور کند!
ج: ادعای «الگو بودن برجام»! و آمادگی برای «برجام 2»! در همین بستر قابل ارزیابی است و آقایان به یقین میدانند که اینگونه ادعاها، فقط میتواند کاربرد انتخاباتی داشته باشد و مردم، با بصیرتتر از آنند که یک معاهده با هزینههای سنگین را به عنوان «الگو» برای حل و فصل سایر مشکلات برگزینند! و این پرسش را نادیده بگیرند که مگر «برجام یک» چه دستاورد قابل ارائهای داشته است که سخن از «برجام 2» نیز در میان باشد؟!
6- و اکنون سخنی با دولت محترم در میان است و آن، این که؛ چرا از بیان «واقعیت برجام» و توضیح درباره دستاوردهای ادعایی آن خودداری میکنید؟ به یقین گرد و غبار ناشی از بزرگنماییهای اغراقآمیز خیلی زود فرو مینشیند و واقعیتها آنگونه که هست، در میدان دید همگان قرار میگیرد، کما این که مردم علیرغم آنهمه بزرگنمایی دولت محترم درباره برجام، واکنش مثبتی نشان ندادند و آن تعریف و تمجیدها را با واقعیات محسوس و ملموس از جمله چرخ معیشت خود همخوان ندیدند. از این روی به آسانی میتوان نتیجه گرفت اینگونه اغراقها نه فقط اغراقکنندگان را به مقصود نمیرساند بلکه میتواند به جایگاه دولت در نگاه مردم، آسیبهای جدی نیز برساند و به قول یکی از شعرای کشورمان در اقتباس از شعر معروف «اریش فرید» شاعر اتریشی؛ «بچهها شوخی شوخی به گنجشکها سنگ میزنند و گنجشکها جدی جدی میمیرند»!
اگر برجام نبود
دلار 5000 تومان را رد کرده بود
تورم از چهل درصد فراتر رفته بود
رکود تشدید شده بود
برخی داروها مثل دوران تحریم کمیاب می شدند
فقر و بیکاری و جرایم بیشتر می شدند
و....
هرچند برجام افتخار ملی نیست ولی یک تصمیم عقلانی و درست بود
لا اله الا الله محمّد رسول الله علی ولی اللهلبیک یا رسول الله (ص) لبیک یا مهدی (عج)قیامت بی حسین غوغا ندارد شفاعت بی حسین معنا نداردحسینی باش که در محشر نگویند چرا پرونده ات امضاء ندارد . یا حسین (ع).الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ
یا علی مدد
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)