سوءتغذیه سبب شیوع بیماری در سراسر جهان
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی های علمی و پزشکی و پدید آمدن تکنولوژی های جدید در همه زمینه های زندگی، توانسته تا حدودی آسایش و سلامتی انسان را در طول تاریخ ارتقا بخشد اما این تکنولوژی ها و پیشرفت ها جنبه منفی را نیز در برداشته و آن به وجود آوردن امراض و بیماری هایی بوده که ماحصل آنها بوده است و هر چه به سمت آینده می رویم شاهد بیشتر شدن اینگونه بیمارها و به موازات آن مرگ و میرها بوسیله آنهاست. در این نوشته سعی کرده ایم به بیمارهایی بپردازیم که در سال های آینده بیشتر از حالا احتمال دارد گریبان انسان ها را بگیرد.
یک گزارش جهانی منتشر شده نشان میدهد که یکسوم مردم در سراسر جهان یا کمبود تغذیهای دارند یا چاق هستند و این وضعیت باعث افزایش میزانهای بیماریها میشود و فشار فزایندهای را بر نظامهای بهداشتی تحمیل میکند.
سوءتغذیه به اشکال بسیاری بروز میکند- ازجمله رشد و نموی کم کودک و حساسیت به عفونت در میان افرادی که مقدار کافی غذا به دست نمیآورند، و چاقی، بیماری قلبی، دیابت و خطر سرطان در میان افرادی که اضافهوزن دارند یا افرادی که غذایشان حاوی مقدار بیشازحد زیاد قند، نمک یا کلسترول است.
دستکم ۵۷ کشور زیر بار مضاعف بیماریهای ناشی میزانهای وخیم سوءتغذیه- ازجمله کاهش رشد کودکان و کمخونی- و نیز شمار فزاینده اضافهوزن یا چاقی هستند که فشار شدیدی بر نظامهای بهداشتی از قبل شکننده وارد میآورد. که نیازمند لاغری هستند.
بیمارهای عفونی
دانشمندان میگویند شیوهای بهتر را برای پیشبینی الگوی شیوع بیماریهای حیوانی در میان انسانها یافتهاند. براساس گزارش BBC، مدل جديد دانشمندان براي تب لاسا كه توسط موشها منتقل ميشود، پيشبيني ميكند تا سال 2070 تعداد مبتلايان به اين بيماري در آفريقا دوبرابر خواهدشد. دانشمندان ميگويند ميتوانند اين مدل را درباره شدت شيوع بيماريهاي زيكا و ابولا نيز به كار ببندند.
ويروس لاسا مشابه ويروس ابولا در انسان تب و خونريزي ايجاد كرده و ميتواند مرگبار باشد. ويروس تب لاسا درحال حاضر سالانه 100 هزار نفر تا يك ميليون نفر را در آفريقا به خود آلوده ميكند. نوعي موش كه در بخشهايي از قاره آفريقا يافت ميشود حامل اين ويروس است.
دانشمندان مركز تنوع گونههاي زيستي و محيط زيست دانشگاه كاليفرنيا درحدود 400 مورد شيوع تب لاسا را در سالهاي 1967 تا 2012 مورد بررسي قرار دادند. اين دانشمندان مدلي را براي محاسبه تعداد دفعاتي انسانها با حيوانات حامل ويروس تب لاسا در تماس قرار ميگيرند و خطر شيوع ويروس ايجاد كردند.
بیماری های ویروسی
ظهور بیماری های ویروسی طی چند وقت اخیر در کانون توجه جهانی قرار داشته است. مهمترین آنها از نظر آمار مرگ و میر انسانی به ویروس ابولا تعلق دارد که شکل گیری یکی از بزرگترین بیماری های واگیر در تاریخ را موجب شده است. انسان ها مسیری طولانی را برای جلوگیری از بیماری های ویروسی طی قرن گذشته طی کرده اند. امروزه، کودکان در کشورهای پیشرفته جهان به طور مرتب واکسن هایی را در برابر بیماری های ویروسی مانند فلج اطفال دریافت می کنند. اما همچنان درمان های اندکی برای بیماری های ویروسی نسبت به بیماری هایی با منشا باکتری وجود دارند.
پس در آینده انسان چگونه از خود مقابل ویروس ها محافظت می کند؟ کارشناسان در حال بررسی و آزمایش روش هایی برای یافتن درمان های دارویی جدید و همچنین پیشگیری از سرایت بیماری در مراحل اولیه ظهور آن هستند.
بیماری ام اس
ام.اس یکی از بیماریهای دستگاه عصبی است که مغز و نخاع را درگیر میکند. در اوایل تشخیص بیماری ام . اس، ممکن است فرد دچار بحران عصبی و روحی شود که لازم است در این شرایط، اعضای خانواده با ایجاد فضای مناسب و دور از استرس، بیمار را حمایت کرده تا دوران اولیه را به سلامت پشت سر بگذارد.
این بیماری به دلیل واکنش التهابی که ایجاد میکند، پوششهای عصبی را درگیر کرده و نهایتا در هدایت عصبها اختلال ایجاد میکند. این بیماری با هر بار فعال شدن، بخشی از سیستم عصبی را درگیر میکند و تاری دید، دوبینی، سرگیجه، خوابرفتگی دست و پا، مختل شدن حرکات چشم، عدم تعادل و یا ترکیبی از این نشانهها، از علائم بیماری است.
ارتباط آلودگی هوا با بروز بیماری لوپوس
آلودگی هوا میتواند موجب التهاب مجاری تنفسی و ایجاد نوع SLE بیماری لوپوس در کودکان و بزرگسالان شود.
لوپوس یک بیماری خودایمنی است که 90 درصد مبتلایان به آن را زنان تشکیل میدهند؛ این بیماری به دو نوع DLE و SLE تقسیمبندی میشود. نقطه هدف DLE معمولا پوست است و روی ارگانهای دیگر بدن تاثیر نمیگذارد. نوع SLE جدیتر است و علاوه بر پوست، اندامهای حیاتی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. در نوع شدید بیماری، بافت مفاصل و عضلات و غشای ریه، قلب، کلیهها و مغز آسیب میبیند. تشنج، افسردگی، گیجی و سکته مغزی، از عوارض لوپوس هستند.
بیماریهای خودایمنی به بیماریهایی گفته میشود که در آن سیستم ایمنی، بافتهای سالم بدن را به عنوان یک عامل خارجی فرض و به آنها حمله میکند. به این بیماری ها اضافه کنید کیست مویی و بواسیر را که از عوارض کم نحرکی انسان مدرن است.
منبع : clinicdarman.com/بواسیر-هموروئید
parsgroupmed.ir/fa/اولترا-زد