این نوشتار در توسل به امام عصر - علیه السلام - از طریق صلوات فرستادن بر ایشان است . و اصل عنوان صلوات بر اهل بیت عصمت و طهارت -علیهم السلام - از عبادات عظیم جلیل و و سائل مهم بوده است که تمسک و تو سل به آنها ما بین انبیاء و امم آنها، و ما بین ملائکه جاری بوده و باب النجات و وسیله ی سعادتمندی همگی در کلیه مهمات و حوائجشان بوده و موجب تقربشان به مقامات عالیه نزد خداوند متعال می شده است. و فضایل جلیل و مثوبات کثیر برای آن در آیات و اخبار به غایت بیشمار است. از جمله آنها آن است که وسیله ی قبول شدن کلیه اعمال بنده و مستجاب شدن دعاء او می باشد و موجب دفع هم و غم، و رفع نفاق و شک و وسوسه از قلب است، و به وسیله ی آن صفاء و ضیائی در قلب بهتر از صفاء آینه حاصل می شود و وسیله ی فرج عاجل از هر شدتی، و وسیله ی صلوات فرستادن خداوند جل و شأنه و ملائکه بر بنده است . و اما موضوع و مصداق آن بر دوقسم است:
یک قسم: بر وجه کلی و اشتراک نسبت به امام عصر - علیه السلام - و همگی ائمه اطهار - علیهم السلام - است و در باب توسلات عامه آنها بیان می شود.
قسم دوم: بر وجه خاص است که اختصاص به آن حضرت - صلوات الله علیه - دارد که ضمن دعاهای متعلق به ایشان که مشتمل بر مسئله تعجیل فرج ایشان است، یا در ضمن زیاراتشان مانند زیارت سلام علی ال یاس که ذکر آن شد، بسیار است . اما آنچه مستقلا وارد شده است، یکی از حضرت امام حسن عسکری - علیه السلام- است و در بحار (1)و زاد المعاد (2)هم بعد از صلوات خاص بر هر یک از ائمه اطهار - علیهم السلام - جدا جدا به اسم هر کدام از ایشان نقل نموده است و آنچه متعلق به حضرت صاحب الامر - علیه السلام - است، چنین است:
اللهم صل علی ولیک و ابن اولیائک الذین فرضت طاعتهم و اوجبت حقهم و اذهبت عنهم الرجس و طهرتهم تطهیرا، اللهم انصره و انتصر به لدینک و انصر به اولیاءک و اولیائه و شیعته و انصاره واجعلنا منهم اللهم اعذه من شر کل باغ و طاغ و من شر جمیع خلقک و احفظه من بین یدیه و من خلفه و عن یمینه و عن شماله و احرسه و امنعه من ان یوصل الیه بسوء و احفظ فیه رسولک و ال رسولک و اظهر به العدل و ایده با لنصر و انصر ناصریه و اخذل خاذلیه و اقصم به جبابره الکفره و اقتل به الکفار و المنافقین و جمیع الملحدین حیث کانوا من مشارق الارض و مغاربها و برها و بحرها و سهلها و جبلها و املاء به الارض عدلا و اظهر به دین نبیک علیه و اله السلام و واجعلنی اللهم من انصاره و اعوانه و شیعته و ارنی فی آل محمد ما یأملون و فی عدوهم ما یحذرون اله الحق رب العالمین امین .
پی نوشت :
1- بحار الانوار، ج 94، ص 78.
2-زاد المعاد، ص 507.