توسل به حضرت نرجس خاتون مادر امام زمان (عج)
توسل به حضرت نرجس خاتون مادر امام زمان (عج)
در رابطه با توسل به مادر امام زمان (عج) هنگام گرفتاری آیت الله مجتهدی(ره) در درس اخلاقشان فرمود:
بهترین وسیلۀ رسیدن به خـدا، اهـل بـیت(ع) هستند.
چهل سال پیش، من گرفتاری داشتم. یکی از اولیای خدا در «کربلا» به من فرمودند:
بـه حضرت نرجس خاتون، مادر امام زمان(ع) متوسّل شوید. ایشان چون مادر ولیّ وقـت ما هستند، به فـرزندشان مـی فرمایند که: پسرم! این شخص به من متوسّل شده. خواسته اش را بده.
هزار صلوات یا یک ختم قرآن نذر ایشان کن تا گرفتاریت برطرف شود.
آقای الهی واعظ از قول بنده این مطلب را بـر روی منبر نقل کرده بودند. شخصی پیش من آمد و گفت: آقا من این کار را کردم و فوراً حاجتم را گرفتم.
آیت الله سیبویه، عموی مرحوم آیت الله میرزا احـمد آقـای سیبویه واعظ، در کربلا ساکن و صاحب رساله و از اولیاء الهی بودند.
ایشان فرمودند: در زمان ما (عصر غیبت) توسّل به حضرت نرجس خاتون کارها را زودتر راه می اندازد؛ چرا که وقتی مـادر بـه فرزند حرفی بزند، فرزند مجبور است به حرف مادر گوش بدهد.
استاد مجتهدی می فرماید: من هر موقع کارم گیر می کند، هزار صلوات نذر حضرت نرجس خاتون، مادر امام زمـان(ع) مـی کنم و کـارم درست می شود. «اللّهم صلّ عـلی مـحمّد و آل مـحمّد و عجّل فرجهم»
توسل با آداب:
دو رکعت نماز حاجت بخوانید. بعد سـیصد و سـیزده مرتبه صلوات بفرستید و یک بار «سورۀ مبارکه انا فتحنا» را قرائت کنید و ثواب آن را به حضرت نرجس خاتون(س)، مادر گرامی حضرت امام زمان(ع) هدیه کنید.
سرگذشت مادر بزرگوار امام زمان علیه السلام
جناب نرجس خاتون، همسر امام حسن عسکری(ع) و مادر بزرگوار امام زمان(ع)، شاهزاده ای رومی بود و برای آنکه شناسایی نشود، سوسن، صیقل، ریحانه و ملیکه[2] نیز نامیده می شد. پدرش «یشوعا» پسر قیصر روم شرقی و مادرش، از نوادگان شمعون (یار حضرت مسیح(ع) و وصی او) به شمار می رفت.
از امام هشتم (ع) پرسیدند: قائم شما اهل بیت کیست؟ فرمود: «الرَّابِعُ مِنْ وُلْدِی ابْنُ سَیدَةِ الْإِمَاءِ یطَهِّرُ اللَّهُ بِهِ الْأَرْضَ مِنْ کلِّ جَوْر؛[3] چهارمین فرزند از فرزندان من و پسر سید کنیزان است. خداوند توسط او زمین را از هرستمی پاک خواهد کرد.»
این دختر سعادتمند و یگانه همسر امام حسن عسکری (ع) با اینکه در کاخ زندگی می کرد، چنان پاک و با عفّت بود که از حیث اخلاق و رفتار به خانوادۀ مادری اش شباهت داشت و همچون جدّش شمعون با الهام از حضرت عیسی و مریم(ع)، سرشار از معنویت و پاکی بود.
این دختر نجیب، همواره دوست داشت با خانواده ای پاک و موحّد وصلت کند و خداوند او را یاری کرد تا به طور معجزه آسایی، خود را به امام حسن عسکری(ع) برساند. هنگامی که به خانۀ امام هادی(ع) وارد شد، حضرت وی را به خواهرش «حکیمه خاتون» سپرد تا آموزه های اسلام را به او تعلیم کند.
مادر امام عصر (ع)
«محمد بن عبد الجبار» روایت می کند: به محضر سرورم امام حسن عسکری (ع) عرض کردم: ای پسر رسول خدا! جانم به فدایت باد! من دوست دارم بدانم بعد از شما امام و حجت خدا بر بندگان کیست؟ فرمود: «إِنَّ الْإِمَامَ وَ الْحُجَّةَ بَعْدِی ابْنِی سَمِی رَسُولِ اللَّهِ (ص) وَ کنیهُ الَّذِی هوَ خاتِمُ حُجَجِ اللَّه؛ امام و حجت خدا بعد از من، فرزند من است، که همنام رسول خدا و هم کنیۀ آن حضرت می باشد. او [پایان بخش و] آخرین حجج الهی [و خلیفه از خلفای پروردگار] است.»
پرسیدم: مادرش چه کسی خواهد بود؟ فرمود: «مِنْ اِبْنَةِ ابْنُ قَیصَر مَلَک الرُّوم، ألا أنَّهُ سَیولَدُ وَ یغِیبُ عَنِ النَّاسِ غیبَةً طوِیلَةً ثُمَّ یظْهَرُ؛ از دختر پسر قیصر، نوۀ امپراطور روم. آگاه باش که او در آینده ای نزدیک متولد می شود، و بزودی غایب می شود از میان مردم، غیبتی طولانی سپس ظاهر می شود.»[4]
تعدادی دیگر از لینک های مناسب سایت: